lördag 31 december 2011

Tomatsallad med mozzarella

Trevlig liten sallad, särskilt på sommaren till grillat. Inlagt på beställning av syster yster eftersom hon börjat använda sig av Fenomenala recept istället för sin kokbok. Lat är hon.

Om man vill göra en renlärig Insalato Caprese skippar du rödlök, balsamvinäger och oregano, skivar mozzarellan och byter ut körsbärstomaterna mot stora, mogna medelhavstomater. Dvs ett omöjligt projekt i norra Europa om du inte äger ett jetplan.

ca 5 tomater eller 2 burkar körsbärstomater
2 Mozzarellabollar
Finhackad rödlök
Färsk basilika
Olivolja
Balsamvinäger
Oregano
Salt
Svartpeppar

Inte hjärnkirurgi direkt.
Skiva tomater och krama ev. vätskan ur körsbärstomaterna. Drag isär mozzarellan, hacka basilika grovt. Blanda efter egna estetiska standards.
Ringla lämplig mängd olivolja och balsamvinäger över bygget. Släng på kryddorna sist.

1 kommentar:

  1. Men sådant bör uppmuntras! Bra syster du har :) Jag kanske ska uppdatera lite mer...

    SvaraRadera