Deg:
0,5 paket jäst (25 g) eller 2 tsk torrjäst
1,25 dl ljummet vatten
0,5 dl tsk salt
1 msk olivolja
3,5 - 4 dl vetemjöl
Tomatsås:
2 tomater
4 blötlagda torkade tomater (eller soltorkade i olja)
2 krm salt, svartpeppar
0,5 vitlöksklyfta
1 dl klippt oregano eller basilika (eller lämplig mängd torkad)
2 msk olivolja
Fyllning:
75 g färska champinjoner
10 - 12 svarta oliver, urkärnade, skivade
en bunt sparris (originalreceptet säger djupfryst eller burk, men jag säger absolut färsk sparris! Inget annat kommer att funka)
2 dl skivad mozzarella
Att göra:
1. Smula ned jästen i skål, tillsatt vatten, salt, olivolja, och hälften av mjölet. Arbeta samman allt och tillsätt mer mjöl under tiden till en trevlig (ej kladdig) deg.
2. Knåda degen väl med handlovarna 5 min pa mjölat bakbord. Låt den jäsa under skålen 1 timma till dubbel storlek.
3. Skär tomaterna i tärningar, och tomaterna (de torkade, väl avrunna) i tunna strimlor
4. Blanda alla tomater i en skål med krossad vitlök och resten i sås-listan.
5. Skiva champinjonerna och oliverna (om de är stora). Bryt av ändbitarna på sparrisen, och bryt sedan i trevliga bitar.
6. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem till runda kakor, 3-4 mm tjocka. Lägg pa plat (fast bäst är att baka på varm plåt.
7. Fördela tomatsåsen över degen, och lägg på svamp, oliver, sparris och ost.
8. Grädda i 250 grader ca 10 minuter.
ar det bara jag som inte kan lasa ovanstaende kommentarer?
SvaraRaderaHmm jag gissar: Kom och köp viagra/vicodin/braj/konserverad gröt.
SvaraRaderaVad gissar du?
thesse, ska det vara vit eller grön sparris? :P
SvaraRaderaGrön! Vit är skum... fast jag har haft det en gång som det var gott. Men till detta: absolut grön, färsk sparris.
SvaraRadera