torsdag 3 april 2014

Medelhavsk spenatpasta

Jag hade en himla massa färsk spenat i kylen och letade efter ett recept att göra nåt åt det. Hittade ett på tasteline, men sen försvann sidan och jag kan inte ladda in den på nytt, så det måste skrivas ned för det var otroligt gott. Kryssningsgott. Dyr-restaurang-gott. Men mkt billigare.

Ingredienser
3 små-normala vitlöksklyftor, pressade
olja till stekning (inte för mkt)
6 soltorkade tomater, skurna i småbitar
75 gram bladspenat, färsk
1.5 dl grädde, 1 dl mjölk och lite redningsmjöl (originalreceptet hade 3 dl grädde, men så mkt hade jag inte i kylen och detta funkade finfint)
färsk parmensan-ost, riven el hyvlad, ca 2 msk. Hade ingen parmesan, för det kostar skjortan, men välsmaklig havarti funkade fint också. Tag vad du har som har nåt mått av smak iaf. Men parmesan är nog allra bäst. 
basilika
svartpeppar
salt

Pasta, t ex linguini el tagliatelle

Himla lätt tillvägagångssätt
Koka pastan.
Skölj spenaten och skiva den lätt. Stek vitlöken i traktörpanna utan att det bryns, häll på soltorkade tomater och spenat, stek lite till. Häll på grädden och kryddorna (jag höftade, inte för lite basilika! färsk är nog ännu bättre, men den torkade funkade fint) och den rivna osten och koka typ 4-5 min.

Servera med pastan, obviously. Och garnera med lite mer hyvlad parmesan.

Mamma mia, den gör vi om! Men spara inget till morgondagen, för gräddsåser lämpar sig inte så väl till mikroåteruppvärmning. Fett blir det. 

2 kommentarer:

  1. Du har varit upptagen. Låter gott. Men allvarligt, hur dyrt kan parmesan vara?

    SvaraRadera
  2. Dyrt. Miniatyrbit for $10. Men det är mest en principfråga antar jag... Får slå på stort nån gång snart när det är dax för kronärtskockspizza.

    SvaraRadera