söndag 7 september 2008

Frittata med spenat och fetaost

Frittata är ett fancy italienskt namn. Egentligen är det en omelett med grejer i som får stå ett tag i ugnen. Det här var ett litet expriment jag och K roade oss med häromkvällen. Vi använde en ugnsfast stekpanna ca 16 cm i diameter. 2 personer blev mycket mätta. Just innehållet är ju inte heligt, ta de grönsaker som finns i kylen. Dock är fetaost och spenat väldigt lyckat ihop. 


ugn 225 grader


smör

1 halv liten gul lök

ca 7 cm urkärnad zuccini

1 liten liten hackad vitlöksklyfta

2 nävar färsk spenat

100 g fetaost

3 ägg

1 msk mjölk el grädde

salt, peppar


Hacka lök och vitlök fint. Skiva zuccini, inte jättebitar. Fräs allt i smör halvlåg värme. 

Skölj och grovhacka spenat. När grönsakerna är nästan färdiga lägger du spenaten på grönsakerna så den blir mjuk.


Rör ihop ägg, grädde, pyttelite salt och peppar försiktigt. Häll över grönskakerna och stek försiktigt. När den är börjat stelna på kanterna lägger du på tärnad fetaost och ställer in den i ugnen. Grädda 5-10 min rätt högt upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar