söndag 17 mars 2013

Tiramisù

Efterrätt från Italien som jag älskar, men jag har förstått att den inte går hem hos alla. Vilket är bra för då kan vi andra äta deras portioner också.

Ingredienser:
12 savoiriardikex
Starkt bryggkaffe
2 ägg
5 msk strösocker
200 g Marscarponeost
1-2 msk Amaretto
Kakao till servering

Vägbeskrivning:
Låt marscarponen stå framme så den blir rumstempererad. Doppa kexens undersidor i kaffe och lägg dem i en form i lämplig storlek.

Dela äggulor och äggvitor och häll i varsin bunke. Vispa vitorna till hårt skum.

Vispa gulorna med socker tills det blir pösigt. Rör ner Marscarpone och Amaretto.
Vänd i vitorna försiktigt. Bred krämen över kexen. Låt stå i kylen några timmar.

Till serveringen skiktar man kakao över hela formen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar