söndag 10 augusti 2008

Paneng Gai


Det här är ju alla billiga thaiställens flaggskeppsrätt. Jag tycker det går väldigt lätt att göra den själv och ännu lättare om man har wok. Ett tips är att leta upp riktig röd currypasta i nån obskyr affär istället för att ta ICAs svenne-variant. De är mycket godare. Och mycket starkare...

3-4 portioner

4 kycklingfiléer, tunt skivade
matolja
1 tunt skivad purjolök
1-2 msk röd currypasta
1/2 msk socker
2 msk fisksås
2 tunt skivade citrongräs
1 burk kokosmjölk

Woka kyckling och curry i matolja. Lägg på socker och purjo efter ett tag. 
Lägg sen på fisksås och citrongräs. Häll sist över kokosmjölken. 
Låt sjuda 3-4 minuter. 

Servera med basmati eller jasminris.

3 kommentarer:

  1. I am going to make this this week.

    I use this red curry paste which is exactly the same brand as you get in Canada, called 'Authentic Thai Curry Paste'. I have reason to believe it is anything but. It does taste nice though... just don't know where to get some legit stuff. fisksas is fish sauce right? This blog greatly increases my Swedish skills... next time I won't try to drink 'kräm', even though it comes in a big juice box with a picture of a strawberry on it!

    SvaraRadera
  2. Hi Steve!

    Yes, fisksås is fish sauce.

    I'm sure your curry paste is perfect. Try it and see if you like it. If not, sometimes you can find other brands in the big superstores.

    SvaraRadera
  3. For the record, it was AMAZING.

    I only made a wee change, rather than sugar I used Thai Palm Sugar (got it for 50p on the dented bin!) and fried it up in peanut oil rather than regular cooking oil.

    Otherwise it was superb. I even was a bit slack in properly doing the lemongrass, so it was crunchy, it didn't matter, SO good anyways.

    SvaraRadera