tisdag 5 augusti 2008

Rabarbersmulpaj

Visst, oerhört basic, men oooh, sååå goTT! Fick en påse rabarber från Angelos söte far (en liten italienare, efter att jag påvisat intresse. För rabarber dvs.) Den var både rensad och skuren i perfekta bitar, allt jag hade förväntat mig var lite rabarberstänger. Säkert 2 kg. Yes!

500 g rabarber
0.5 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel (ev lite kardemumma)
4 msk strösocker
Kall vaniljsås

Deg
1.5 dl havregryn
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
125 g kallt smör

Ugn: 225 grader. Skiva rabarber. Blanda med potatismjöl, kanel, socker, kardemumma i en ugnssäker form (rektangulär sak funkar fint för detta ändamål).
Blanda havre, mjöl och socker i en buke. Lägg i bitar av smöret, arbeta ihop till en smuli deg. Fördela ovanpå rabarbern. Grädda 20 minuter.

Måste serveras med vaniljsås.
Trots vår stadiga fiskmiddag, slök vi (David, Angelo och jag) denna paj på nolltid. Den är lätt, snabb och smakar ljuvligt. Bättre blir det inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar