söndag 30 november 2008

Tacopaj 1, Elins variant

Nu blir det ett tillfälligt avbrott i julhysterin till förmån för en gammal klassiker. Det bästa tipset jag har är att inte använda fet creme fraiche och majonnäs för då kommer du att må rätt illa. Väldigt illa faktiskt. Jag bara säger. 

Pajskal:
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1,5 dl mjölk

Rör ihop, helst med hjälp av nån maskin. Tryck ut i en ugnsform eller pajform. Förgrädda INTE. 

Fyllning:
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
lite hackad, röd lök (om man vill)
1-2 dl riven ost

Fräs köttfärs i stekpanna, om så önskas kan du lägga till lite hackad lök. Rör ner tacokryddan. 

Geggamoja:
2 dl lätt cremefraiche
4 msk lättmajonnäs
4 hackade tomater
1 tsk sambal oelek
1 krm vitpeppar

1-2 dl ost 

Fixa ihop geggamojan i en bunke. Sambal bör tillsättas efter eget smak och tycke så var lite försiktig och glöm inte att smaka av.
Lägg köttfärsen i pajskalet, häll över geggamojan, strö över riven ost.

Grädda i mitten av ugnen i 250 grader, ca 10-15 minuter.

Servera med sallad.

1 kommentar: