måndag 7 juli 2008

Avocadotoast med räkor och rom

Det här är så gott som det kan bli. Min bindgalna syster hittade den i en obskyr festkokbok från tidigt 80-tal tror jag. Och vi åt och åt och åt...
Bortskämda västkustbor kan naturligtvis aldrig tänka sig att använda något annat än färska räkor, men jag inser att alla inte har möjlighet att vara lika ortodoxa.


4 skivor vitt franskbröd
2 avocado
citronsaft
150 g räkor utan skal (el drygt 500 g med skal)
1 dl majonäs
1,5 msk chilisås
50 g röd stenbitsrom (löjrom om du har råd)
finhackad rödlök

Rosta bröden lätt och låt dem kallna.

Dela avocadon i halvor, skala och skiva snyggt på längden. Lägg 1/2 avocado på varje smörgås. Om du är lite händig kan du göra en solfjäder. Eller så kan du bara stapla dem efter bästa förmåga. Droppa lite citronsaft över avocadon.

Rör samman majonäs och chilisås. Blanda ner de skalade räkorna. 

Lägg röran på avocadon. Toppa med rom och strö över lite rödlök. 

Ät smörgåsen och ring sen mig och tacka.

3 kommentarer:

  1. Just FYI, Sofia's recipes translate much easier ;)

    SvaraRadera
  2. Hmm, possibly. But how google can make "and we ate and ate and ate" into "and we access and access and access" is beyond me...

    SvaraRadera
  3. I love the absurd translations. It's like pretentious poetry.

    SvaraRadera