måndag 21 juli 2008

Oerhört användbara våfflor (och krispiga!)

Till våffeldagen (vårfrudagen) i år kände jag för osöta våfflor. Arlas hemsida är en god vän, och jag fann detta recept. Funkar fantastiskt bra i mitt våffeljärn här, tom bättre än Vilmas (Men vilmas är fortfarande fantastiska), i krispighetsavseende. Dessutom kan de göras även när man har slut på ägg!
Det blir bara 4 våfflor, men dessa går utmärkt att frysa in, eller göra i förväg för att använda till hors d'oevres senare.

Ingredienser:
1.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1.25 dl vatten
1 dl mjölk
50 g smör (eller 0.5 dl smör&rapsolja som man tydligen kan köpa i sverige numera)

Blanda vetemjöl och bakpulver.
Tillsätt vatten, vispa tills oklumpigt.
Tillsätt mjölk och avsvalnat smält smör.

Pålägg: Glass, grädde, färsk ananas, färsk mango och lönnsirap i lämpliga blandningar. Oslagbart.
Osöt ostig variant: 1 lite röd paprika, (fint tärnad), 2 dl finriven ost, 1 dl kesella, 1 krm salt, 1 krm svartpeppar, 8 skivor lufttorkad skinka. Fördela ovanpå våffelhjärtan.
Annan variant: 2 avokado, 200 g löjrom eller röd stenbitsrom, 2 dl crème fraiche, 1 dl finhackad rödlök, 1 citron i tunna skivor. Fördela joxet på våffelhjärtan, garnera med citron.
(direkt snodd från arla förresten)
Eller lax, eller kapris... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar