onsdag 9 juli 2008

Ratatouille-lasagne med keso

Ursprunget är från Arla, tror jag! Men affärerna slutade ha ratatouille-grönsaker, så det blev svårt att göra. Och här i Canada kan jag lova att de inte har några ratatouillegrönsaker (utom möjligen i Quebec, har inte kollat där). Man får helt enkelt göra ratatouille först!

Ingredienser:
a) Gör ratatouillen (recept här), eller
b) 400 g frysta ratatouillegrönsaker, eller valfria uppskurna gronsaker fran ratarouillereceptet, 1 burk krossade tomater, 1 buljongtärning, 2 msk hackad basilika, salt, peppar (snabbast)

8-9 lasagneplattor
500 g keso
1 dl riven ost

Ugn: 225 grader. Om b), blanda grönsaker, krossade tomater och buljongtärning i kastrull, koka på svag värme ca 5 minuer. Rör ned basilika, smaka av med salt och peppar.

Fortsättning följande a) eller b):
Varva ratatouille och lasagneplattor och keso i en smord ugnssäker form (~ tre lager). Avsluta med grönsaksröra och strö över osten. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
MUMS!!!

1 kommentar:

  1. Jaaaa. Den hade jag alldeles glömt bort. Har inte gjort den på 4-5 år. Alltså, sen du snodde med dig receptboken.

    SvaraRadera