onsdag 9 juli 2008

Ratatouille

Främsta orsaken till detta receptet är att så att man kan göra den mumsiga ratatouille-lasagnen som följer snart härpå. Men den fungerar bra som stand-alone-rätt också, tillsammans med couscous och köttfärs (användes mången gång som huvudrätt under sittningar...).

Ingredienser:
2 gula lökar
1 röd och 1 grön paprika
1 squash
1 aubergine
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
matolja
1 lagerblad, 1 sk timjan, 1 tsk basilika
en halv citron
persilja
salt, peppar
buljongtärning (om man inte vill akta sig för natriumglutamat)

Att göra:
Skala och hacka löken grovt, strimla paprikor, tärna squash och aubergine.
Fräs löken på medelgod värme (rör), pressa över vitlöken. Fyll på med grönsakerna. Fräs tills en del vätska kokat bort

Fyll på med tomater, lagerblad, timjan, basilika, puttra 10-15 minuter. Krydda med salt och peppar.

Sänk värmen, smaka av, pressa citronen (tag ej för mkt), och låt puttra 10-15 minuer till, tills den är tjock och mumsig. Strö över persilja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar