0.5 l filmjölk
4 dl havregryn
1.25 dl vetemjöl
1 msk socker
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
2 ägg
Gör så här:
Detta info saknades i min receptbok, men såvitt jag minns räcker det att vispa ihop samtliga ovanstående ingredienser, och steka små klickar (3 el 4, beroende på stekpannestorlek) i stekpanna, med lite smör. Serveras med sylt el nåt
Vi hade väl aldrig gasspis? Nu börjar du bli senil.
SvaraRaderakommer du inte ihåg när vi hade luncherna uppe i TObbes mamams pepparkakshus? (men jag fönekar inte seniliteten...)
SvaraRaderaFantastiskt! Alltså, jag har inte prövat recepten (än), men jag menar hela idén, sidan! Kram!
SvaraRaderaJaaaa.... Tobbes mammas spis.
SvaraRaderaDet är ju jag som är senilast. Senilare. Mest senil? Språket börjar försvinna också...
Aah, gott! receptet går att dela på 4, såklart tar man inte ett halvt ägg utan ett helt, vilket gör att man får ta lite mer mjöl än vad som står i receptet. mättar en hungrig person utan problem!
SvaraRaderaSeeing as how these are so similar to my grandmother's pancakes, I must translate!
SvaraRaderaOat Pancakes
Ingredients
500 ml sour milk
400 ml rolled oats
125 ml flour
1 tablespoon sugar
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
2 eggs
Method
[method seems sketchy here] Whisk all the ingredients together and fry small blobs in a pan together with butter (3 or 4 depending on the size of the pan).
Comments - This IS very similar. Just no soaking or beating whites separately. Must try sometime soon.
BTW, we make these ALL the time!
SvaraRaderaObi-wan has taught you well.
SvaraRadera