onsdag 2 juli 2008

Havreplättar

Tillagad som studentlunch på gasspis under de gyllene (?) chalmersåren

Ingredienser:
0.5 l filmjölk
4 dl havregryn
1.25 dl vetemjöl
1 msk socker
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
2 ägg

Gör så här:

Detta info saknades i min receptbok, men såvitt jag minns räcker det att vispa ihop samtliga ovanstående ingredienser, och steka små klickar (3 el 4, beroende på stekpannestorlek) i stekpanna, med lite smör. Serveras med sylt el nåt

8 kommentarer:

  1. Vi hade väl aldrig gasspis? Nu börjar du bli senil.

    SvaraRadera
  2. kommer du inte ihåg när vi hade luncherna uppe i TObbes mamams pepparkakshus? (men jag fönekar inte seniliteten...)

    SvaraRadera
  3. Fantastiskt! Alltså, jag har inte prövat recepten (än), men jag menar hela idén, sidan! Kram!

    SvaraRadera
  4. Jaaaa.... Tobbes mammas spis.

    Det är ju jag som är senilast. Senilare. Mest senil? Språket börjar försvinna också...

    SvaraRadera
  5. Aah, gott! receptet går att dela på 4, såklart tar man inte ett halvt ägg utan ett helt, vilket gör att man får ta lite mer mjöl än vad som står i receptet. mättar en hungrig person utan problem!

    SvaraRadera
  6. Seeing as how these are so similar to my grandmother's pancakes, I must translate!

    Oat Pancakes

    Ingredients
    500 ml sour milk
    400 ml rolled oats
    125 ml flour
    1 tablespoon sugar
    1 teaspoon baking soda
    1/2 teaspoon salt
    2 eggs

    Method
    [method seems sketchy here] Whisk all the ingredients together and fry small blobs in a pan together with butter (3 or 4 depending on the size of the pan).


    Comments - This IS very similar. Just no soaking or beating whites separately. Must try sometime soon.

    SvaraRadera
  7. BTW, we make these ALL the time!

    SvaraRadera
  8. Obi-wan has taught you well.

    SvaraRadera