fredag 11 juli 2008

Grekisk feta-tomat-smördegspaj

En gammal favorit, som jag inte gjort sen jag flyttade, förrän nu, av den enkla anledningen att jag inte kunde hitta smördeg. Nu har jag äntligen funnit en affär som säljer det. Smördeg är underbart, men man gör det helst inte själv.



Ingredienser: 1 paket smördeg, av sådant format att det passar i rektangulär form (passar det inte, så kavlar eller skarvar man)
250 g squash
300 g rödlök
1 gul paprika
olivolja
2 klyftor vitlök
2 ägg
salt, peppar
2-3 tomater, skivade
200 g fetaost, kubade

Instruktioner:
Skiva lök, skär squashen i trevliga bitar, och stek i oljan. Pressa över vitlöken, häll på den i lagom bitar skurna paprikan. Stek lagom länge, tills löken börjar bli mjuk. Under tiden, klä formen med smördegen, sätt ugnen på 225 grader.
Vispa äggen, och krydda. Stjälp upp lökjoxet i formen, lägg på en tredjedel av osten, häll på äggen, lägg tomaterna över, och fördela resten av fetaosten ovanpå. Krydda eventuellt med lite basilika el nåt. In i ugnen i 30 minuter.
Hysteriskt gott.

2 kommentarer:

  1. Ja jäklar. Av alla pajrecept är nog detta det absolut godaste.

    SvaraRadera
  2. det är ganska oslagbart japp. :)

    SvaraRadera