Ursprunget till denna blogg är den samling favvorecept Sofilla och Thesse hade när de delade lägenhet i Göteborg under några år. Men Thesse drog till Kanada och då uppstod ett behov av en ny receptsamling. Numera postar vi även nyare favvorecept. Skapad Canada Day 2008. English translations are being added in the comments, for our foreign friends, courtesy of one of our faithful readers.
onsdag 2 juli 2008
Småfranska
T's mammas kännetecken. Ljuvliga nybakade. Kan varieras mkt.
Ingredienser:
1 jäst (eller 1 tesked torrjäst om man befinner sig i ojästvänliga länder i nordamerika, hööhöö)
5 dl vätska (50 g smör/margarin, kesella, mjölk, vatten, överblivet äggostspad)
1 tsk salt
ca 2 msk socker/sirap/honung
1 ägg (ej nödvändigt)
8 dl mjöl (mängd varierar)
Gör så här:
Lös upp jäst i 37-gradigt degspad, tillsätt resten. Ev kan man lägga till lite solrosfröer, det är mumsigt.
Jäs minst en halvtimma, baka ut till bullar, jäs ytterligare tid, tills bullarna jäst till trevlig storlek på plåt, övertäckt med duk.
Baka 8-10 minuter i 225 grader
Om man vill kan man pensla med ett vispat ägg, och sesamfrö eller vallmofrö innan utbakning (originalutförande)
Etiketter:
bröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
ojästvänliga - underbar stavning. denna sida mkt smickrande för neutronstjärnemamm...men världens bästa sushi gör du Theresa....HAJ HAJ1, va karimas...
SvaraRaderaom man gör neutronstjärnebrödet bara på rågsikt så blir det perfekt kavring. Men vi måste ha recept på armenoiskt sött vetebröd med ngn honungsgoja som fyllning. snart mailar jag armeniska ambassaden...
SvaraRadera